Untitled
17 jan 2014
week 31: 10 t/m 16 januari

Op 10 januari kwam Mariëlle ’s morgens op bezoek. Laura heeft haar fruithap gegeten en lief in de box gespeeld. Ze heeft niet zoveel geslapen vandaag, maar wel fijn gespeeld en veel gelachen. Na de voeding hebben Laura en ik samen op ons bed gespeeld. ’s Middags zijn we even naar de eendjes gewandeld en daarna naar de winkel.
We zijn op 11 januari ‘s morgens naar de fietsenwinkel geweest, waar oma Van Mierlo ook was. Laura heeft rustig in de maxi-cosi gezeten. ’s Middags zijn we bij tante Willeke en oom Arjan op bezoek. Tante Maartje, oom Tom en Eline waren er ook en opa en oma Van Aerle kwamen later ook.
Op 12 januari zat Laura in haar kinderstoel met een bal met een belletje erin te rammelen. Toen ze de bal liet het vallen, vroeg ik Bas of hij het balletje aan Laura terug wilde geven. Dat deed hij en Laura moest lachen. Toen ze het weer liet vallen, raapte Bas het weer op, rende een rondje om de tafel en gaf Laura het balletje weer. Ze hadden samen veel plezier. Toen de bal voor de zoveelste keer viel, zei Bas : “ik blijf niet aan de gang”. ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Mierlo geweest.
We zijn op 13 januari begonnen met de zindelijkheidstraining van Bas. Daardoor moest Laura tijdens haar fruithap maar liefst 4x in de box omdat Bas moest plassen. Ik vind het heel vervelend voor Laura, maar we moeten hier even doorheen en Laura leek er minder last van te hebben dan ik. Toen Bas in bed lag, moest Laura eten en heb ik extra tijd voor haar vrijgemaakt om te spelen en te knuffelen, om het goed te maken ;-).
Op 14 januari heb ik toen Bas in bed lag weer even wat tijd voor Laura vrij gemaakt. We hebben even gespeeld, Laura heeft veel gelachen, we hebben naar haar babytelevisie gekeken en Laura heeft in de box gespeeld. Laura is alweer 7 maanden, wat gaat het toch snel!
Laura heeft op 15 januari voor de eerste keer “brood” gegeten. We zijn begonnen met de korstjes en dat ging erg goed. Oma en opa Van Aerle zijn op bezoek geweest.
Op 16 januari was Laura al om 06.15 wakker. We zijn ’s morgens even naar de eendjes gewandeld. ‘s Middags zijn tante Maartje en Eline op bezoek geweest. Ook vandaag ging het eten van de korstjes goed.
In plaats van “Bas pakken” als Laura gedronken heeft en een boertje moet laten (Bas rent rond de eettafel en ik moet met Laura op de arm achter hem aanlopen), wil hij nu graag “Bas-boe” doen (Bas rent rond de tafel en ik zit met Laura op mijn knie langs de tafel. Dan moet ik zeggen “waar is Bas?” en als hij dan bijna bij ons is “Boe” roepen; Laura moet dan hard lachen en Bas vindt het ook erg leuk).
Omdat ik veel tijd moet besteden aan het zindelijk maken van Bas en Laura daardoor nu wat minder aandacht krijgt als Bas wakker is (eigenlijk valt het erg mee, maar ze moet af en toe tijdens haar fruithap of avondeten even in de box of in de stoel wachten totdat Bas klaar is op de pot en daar voel ik me schuldig over), maak ik bewust even tijd voor haar vrij als Bas in bed ligt.
’s Avonds lees ik Laura vaak nog even voor. Dat vindt ze erg leuk.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative